238 resultaten
Dit onderzoek bestaat uit twee gerelateerde onderdelen. Het doel van onderdeel 1 is om te onderzoeken wat het effect is van een verhoogd plasma lactaat (hoog genoeg om IAH te veroorzaken) op brein lactaat concentraties tijden eu- en hypoglykemie in…
Het onderzoeken van een potentieel nieuw dieet substraat (keton-esterdrank) voor het verbeteren van de mitochondriële functie in de spieren van GSD IIIa patiënten via acute exogene ketose. Daarnaast biedt deze studie de mogelijkheid om de in vivo…
Het effect van geencapsuleerde toediening van sucrose en caseïne op de activatie van de ileal brake onderzoeken. Dit wordt gedaan door te kijken naar voedselinname, verzadiging, het vrijkomen van gastrointestinale hormonen en gewichtsverlies
Het primaire doel van dit onderzoek is het evalueren van de acute (2 uur) en korte termijn (2 dagen en 4 weken) effecten van dagelijkse inname van NWT-03 (een ei-eiwit hydrolysaat) op de carotis-radiale pulsgolfsnelheid (pulse wave velocity, PWV).…
Het doel van dit onderzoek is om te kijken of het toevoegen van Bezafibraat aan standaard lipiden verlagende therapie het cholesterol na het innemen van vetrijk voedsel kan verlagen in patiënten met Familiaire Dysbetalipoproteinemie.
Het primaire doel is het meten van het effect van sapropterin op de 24-uurs en dag tot dag variatie van de phenylalanine- en de tyrosineconcentratie en daarnaast is het tweede doel het meten van het effect van sapropterin op de variatie in de…
BIJ 18-22 JARIGE MANNEN MET EEN NORMAAL GEWICHTBestuderen van de mogelijk positieve effecten van (1) het onderbreken van langdurig zitten door elk uur 10 minuten te staan, en (2) actief zitten, ten opzichte van aaneengesloten langdurig zitten, in…
Het doel van de studie is om connectiviteit en activiteit van default mode en salience network (hypothalamus, prefrontal cortex, nucleus accumbens, Ventral Tegmental Area) in het brein te meten met rsFMRI na inname van de toegevoegde suikers en…
Het hoofddoel is het bepalen en vergelijken van de effecten van het gedeeltelijk vervangen van sucrose door L-arabinose in een suikeroplossing en in cruesli op glycaemische en insulinemische response in gezonde volwassenen.De secundaire doelen zijn:…
Het primaire doel is om te onderzoeken of L-carnitine infusie lipiden geïnduceerde insuline resistentie kan verminderen en metabole flexibiliteit kan verbeteren. Secundaire doelen zijn om moleculaire pathways van carnitine en acetylcarnitine in…
Het huidige onderzoek is erop gericht te verduidelijken hoe vroege neurale responsen op voedselprikkels eruit zien en hoe ze worden beinvloedt door ad libitum inname van een product met een specifieke smaak (zoet hartig). We verwachten verschillen…
Dit onderzoek heeft tot doel de verzadigende werking van diverse ontbijtproducten te bestuderen onder gecontroleerde condities als in de thuis situatie.
Het effect van laag intensieve fysieke activiteit op de insulinewaarden, stemming en cognitieve prestaties onderzoeken bij mensen met overgewicht/obesitas.
-
Het bepalen van eetlust in reactie op verschillende geuren (die verschillende voedselproducten representeren), zoals gemeten door middel van eetlustvragenlijsten, een voedselvoorkeurentaak, speekselproductie, en voedselinname.
In deze studie willen we het verschil onderzoeken in de anabole postprandiale galzouten response tussen een enterale en parenterale gemengde maaltijdtest in gezonde slanke mannen. Deze studie is belangrijk omdat het een beter inzicht geeft in de rol…
Met dit onderzoek willen we meer inzicht krijgen in het effect van de snelheid van olie vrijlating uit een yoghurt in het maagdarm kanaal op voedingsinname en verzadiging, zonder bijwerkingen.
Het onderzoeken van het effect van een verhoogd endogeen lactaat op de tegenregulatie, symptomen, lactaat opname in het brein en cognitief functioneren tijdens hypoglykemie in T1DM patiënten met en zonder hypoglykemie unawareness en gezonde…
Doel van fase 2 is te identificeren welke gebieden in de hersenen worden geactiveerd na intranasale toediening van insuline en hoe hierdoor de perifere stofwisseling wordt beïnvloed.